Επαυσε οριστικά η δίωξη για υπεξαίρεση σε teller τράπεζας

434

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, έπαυσε οριστικά η δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, που ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης της Alpha Bank, εις βάρος ταμειολογιστή της.
Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε στην δίκη από τον δικηγόρο κ. Φώτη Ρωμαίο, εξέθεσε με την έναρξη της διαδικασίας ότι το αξιόποινο έχει εξαλειφθεί διότι έχει αποδώσει το φερόμενο ως ιδιοποιηθέν ποσό στην τράπεζα.
Ο κατηγορούμενος, κάτοικος Αρχαγγέλου, κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ως υπαίτιος ότι στη Ρόδο και σε υποκατάστημα της τράπεζας την 14-05-2014 ως υπάλληλος παράνομα ιδιοποιήθηκε χρήματα που τα έλαβε και τα κατείχε λόγω αυτής της ιδιότητάς του και ειδικότερα :
Στον ανωτέρω τόπο και κατά τον ανωτέρω χρόνο, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως Teller στο κατάστημα της τράπεζας, προέβη προς ίδιον όφελος σε υπεξαίρεση ποσού 50 €, που είχε προκύψει ως πλεόνασμα στη διαχείρισή του λόγω αποδόσεως ποσού 410 € αντί του ορθού 460 € σε πελάτισσα της τράπεζας από συναλλαγή αναλήψεως.
Συγκεκριμένα όταν την ανωτέρω ημερομηνία και περί ώρα 11.30, η πελάτισσα μετέβη μαζί με την κόρη της στο κατάστημα της Alpha Bank και στον γκισέ όπου βρισκόταν η θέση εργασίας του κατηγορουμένου και αιτήθηκε ανάληψη από λογαριασμό της ποσού 460 €, ο κατηγορούμενος έβγαλε από το συρτάρι του ορισμένα χαρτονομίσματα, τα οποία αφού τα μέτρησε πρόχειρα και χωρίς τη χρήση της μηχανής καταμέτρησης χαρτονομισμάτων τοποθέτησε πάνω στο γκισέ, χωριστά, ένα χαρτονόμισμα των 10 € και ένα χαρτονόμισμα των 50 € και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα των 50 € τα παρέδωσε στην πελάτισσα, ενώ ανέγραψε παραστατικό αναλήψεως χρηματική ανάλυση «9X50=450+1X10=10».
Ακολούθως η κόρη πήρε από το γκισέ, τα δύο χαρτονομίσματα (ένα χαρτονόμισμα των 10 € και ένα χαρτονόμισμα των 50 € και τα παρέδωσε στην μητέρα της, η οποία έβαλε όλα τα χρήματα, χωρίς να τα μετρήσει, μαζί με το βιβλιάριο, στην τσάντα της και αποχώρησαν από το κατάστημα.
Την επόμενη ημέρα μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και διαμαρτυρήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρέδωσε στην μητέρα της το ποσόν των 410 € και όχι το ποσόν των 460 €, που ήταν το αιτηθέν ποσόν ανάληψης.
Μετά δε από έλεγχο του βιντεοσκοπικού υλικού του υποκαταστήματος, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος μετά την προαναφερθείσα συναλλαγή περί ώρα 12.20 μετέβη στη θέση εργασίας άλλης teller, έβγαλε από το πορτοφόλι του ένα χαρτονόμισμα των 50 € και αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί ισόποση κατάθεση σε λογαριασμό ταμιευτηρίου με δικαιούχο την κόρη του, και συνδικαιούχο τον ίδιο.
Ακολούθως δε, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατά το κλείσιμο και τη συμφωνία του ταμείου του, ο κατηγορούμενος αφού μέτρησε δύο φορές το χρηματικό απόθεμα που υπήρχε στο ερμάριό του, και αφού διαπίστωσε ότι είχε πλεόνασμα ποσού 50 €, που αντιστοιχούσε, στο χαρτονόμισμα των 50 € που δεν είχε παραδώσει στην πελάτισσα της τράπεζας κατά την προαναφερθείσα συναλλαγή, δεν το ανακοίνωσε, ως όφειλε, αλλά αφαίρεσε ένα χαρτονόμισμα των 50 € από το ταμείο του και το τοποθέτησε στο πορτοφόλι του, ιδιοποιούμενος αυτό παράνομα από την υπηρεσία του.
Η τράπεζα εκπροσωπήθηκε στη δίκη από τον δικηγόρο κ. Γ. Μαυρομάτη.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!