Η καταπληκτική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ για τον καρκίνο του μαστού και την αντιμετώπισή του!

2095

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Μιά καταπληκτική εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και θεραπεία του, το ρόλο του ψυχισμού και της πνευματικότητας, αλλά και της συμπαράστασης οικογένειας, φίλων και όλης της κοινωνίας για τη νικηφόρα αντιμετώπισή του!

Συγκλονιστική η πρ. Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, όπως και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, που δήλωσε υπερήφανη για την ανακήρυξή της ως Ιωνίδα επί τιμή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν κυρίως η πρόεδρος του Άλματος Ζωής Λιολιώ Κολυπέρα από την Πάτρα κι η Ιωνίδα Μαρία Τζελέπη, που συγκίνησαν και παρακίνησαν με το νικηφόρο αγώνα τους , που μέσα από το καμίνι της ασθένειας τις μεταμόρφωσε σε λάμπουσες υπάρξεις που μεταφέρουν τα πολύτιμα βιώματά τους στην κοινωνία εμβολιάζοντάς την με αγαθά αντισώματα .

Την επιστημονική υποστήριξη και παρουσίαση ανέλαβαν οι καθηγητές ιατρικής Γιώργος Ζωγράφος και Κωνσταντίνος Τσίγκος, που πέραν της ιατρικής τους επάρκειας αξίζουν τιμής κι ως ασκούντες το επάγγελμά τους ως Άνθρωποι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Παρόντες οι Δήμαρχοι Παλλήνης και Σπάτων, μέλη των δημοτικών τους συμβουλίων , όπως και της Ραφήνας – Πικερμίου, βουλευτές της περιοχής μας, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που ωφελήθηκαν από γνώσεις , αλλά κυρίως από θετικά μηνύματα και βιώματα, που απλόχερα μοιράστηκαν στο φιλόξενο χώρο, που προσέφερε η οικογένεια Μπέλμπα του Πύργου Πετρέζα!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνονται οι Mania Mania και Σίσσυ Κατσούδα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνεται η Χριστινα Λαμπιρη, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Συγχαρητήρια στη Σίσσυ Κατσούδα,  στη Χριστίνα Λαμπίρη και σε όλες τις Ιωνίδες! Είστε έμπνευση!!!

Όλη η ομιλία της Σίσσυ Κατσούδα, Προέδρου των Ιωνιδών, Συμβολαιογράφου, Δημοτικής Συμβούλου Ραφήνας – Πικερμίου και μέλους του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ ΕΔΩ!

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΖΕΛΕΠΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ20 October 2018 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author)

 (ΦΩΤΟ: )

Μετά το τέλος της χθεσινής εσπερίδας που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών «Ιωνίδες» με θέμα τον καρκίνο του μαστού, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία συγκινήθηκε μέχρι δακρύων απ’ τη αφήγηση της προσωπικής ιστορίας υγείας της κας Μαρίας Τζελέπη όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο, θέλησε πριν φύγει να την αποχαιρετήσει από κοντά.

Η ζεστή αγκαλιά των δύο γυναικών είναι πιο εύγλωττη απ’ τα λόγια που αντάλλαξαν, με την κα Παυλοπούλου να συγχαίρει την Μαρία για το θάρρος και το κουράγιο με το οποίο αντιμετώπισε το πρόβλημά της και τη Μαρία να την ευχαριστεί από καρδιάς για τα ευγενικά της λόγια.

Τη σκηνή παρακολούθησε χαμογελώντας γλυκά η όμορφη κόρη της Μαρίας, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση με το μικρό γιο της που θέλησε να είναι παρών στη πρώτη δημόσια αφήγηση του προβλήματος απ’ τη γενναία γιαγιά του.

 

H συζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου στο Πικέρμι σε εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 21:25 | Τοπικά νέα | 2731
H συζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου στο Πικέρμι σε εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!

Καρκίνος…Φόβος… Άρνηση … Αγωνία… Απόγνωση

Λέξεις που κρύβουν ανασφάλεια, πόνο και απελπισία… για μας, για τους αγαπημένους μας για όλους.

Η ζωή μπορεί να έχει ανατροπές , αλλά εμείς αποφασίζουμε να την ζήσουμε θαρραλέα, διεκδικώντας με όπλο την γνώση και την πρόληψη, το φως που μας αναλογεί.

Μπορούμε να προλάβουμε αρκεί να γνωρίζουμε.

Μπορούμε να παλέψουμε τον φόβο.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε το θείο δώρο της ύπαρξής μας.

Παίρνουμε δύναμη απο τις γυναίκες που αγωνίστηκαν.

Γυναίκες που ως μαχήτριες επέλεξαν να πορευτούν στη γέφυρα της ζωής.

Γυναίκες που έκαναν το δικό τους Άλμα.

Γυναίκες που στράφηκαν στο φως και νίκησαν.

Ελάτε να μάθουμε , να προλάβουμε. να στηρίξουμε.

Έχουμε τη δύναμη. Γιατί εμείς έχουμε εμάς!

—————————————————-

Με το παραπάνω μήνυμα, ο Σύλλογος Γυναικών “Ιωνίδες” υποδέχθηκε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή του και βρέθηκαν σήμερα στον “ΠΥΡΓΟ ΠΕΤΡΕΖΑ” στο Πικέρμι , στην ενημερωτική εκδήλωση που οργανώθηκε από τις “Ιωνίδες” υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και τον συντονισμό της Χριστίνας Λαμπίρη  χαιρετισμό  εκ μέρους της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας απεύθυνε ο Ιωάννης Μακρής.

Την εκδήλωση τίμησε και στήριξε με την παρουσία της, η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου  Γυναικών “Ιωνίδες”.

Η ενημέρωση είχε θέμα “Καρκίνος Μαστού , η γνώση σώζει ζωές” και πριν την έναρξή της χαιρετισμό  εκ μέρους της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας απεύθυνε ο Πρόεδρος της , Ιωάννης Μακρής.

Ομιλητές ήταν οι :

  • Γεώργιος Ζωγράφος : Χειρουργός, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκ. “Ιπποκράτειο” Αθηνών
  • Κωνσταντίνος Τσίκος : Xειρουργός, Α. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθυντής Μονάδας Μαστού Νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” Αθηνών
  • Μαρία Τζελέπη (Ιωνίδα) Μια μαρτυρία ζωής
  • Λιολιώ Κολυπέρα , Πρόεδρος του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” Ν. Ζωής
  • Σίσσυ Κατσούδα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Ιωνίδες”

Εκτός από την Πρώτη Κυρία της χώρας κ.Σίσσυ Παυλοπούλου στην εκδήλωση παρευρέθησαν η ιατρός και π.Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου-Κούτσικου,οι βουλευτές της Ν.Δ Γεωργία Μαρτίνου,Γιώργος Βλάχος,Μάκης Βορίδης,Βασίλης Οικονόμου,οι δήμαρχοι Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος,Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου,ο π.δήμαρχος Ραφήνας Γιώργος Χριστόπουλος,ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικης Γιάννης Σμέρος,ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής,ο υποψήφιος δήμαρχος Ρ-Π Δαμιανός Φαφούτης,η δημοτική σύμβουλος Ρ-Π Χρύσα Βλαχάκη,η δημοσιογράφος και πολιτευτής της ΝΔ Χαρά Ξάνθη,ο πρόεδρος του Α.Ο.Καλλιτεχνούπολης Γιώργος Δουβίτσας,η πρόεδρος της Τ.Ο Ν.Δ Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη,η τοπική σύμβουλος Πικερμίου Κλαίρη Λιάβα,η πρόεδρος της Bergmann Kord  Βασιλική Κορδερά,η συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη

Δείτε στο φωτορεπορτάζ του rpn.gr, όλους όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση. Κλικ για μεγέθυνση εικόνας IMG_0058.JPG