Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε το γεγονός πως η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο μόλις κατά 1,6% σε ετήσια βάση. Σε τριμηνιαία βάση η Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 0,4%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί στην Ευρωζώνη από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ ανησυχητική είναι και η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της απασχόλησης.
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υποχώρησης της παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και λόγω των εμπορικών τριβών που έπληξαν τις εξαγωγές. Και η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ την ομάδα των οικονομιών που συρρικνώθηκαν το τρίτο τρίμηνο συμπληρώνει η Σουηδία (-0,2% σε τριμηνιαία βάση) και η Λιθουανία (-0,3%). Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με τριμηνιαίο ρυθμό 0,4%, η ελληνική με 1%, η κυπριακή με ρυθμό 0,8%, η ισπανική αναπτύχθηκε κατά 0,6%, η ολλανδική κατά 0,2% και η αυστριακή οικονομία με ρυθμό 0,3%. Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης (σε τριμηνιαία βάση) καταγράφηκαν σε Μάλτα (3,6%), Ρουμανία (1,9%), Λετονία και Πολωνία (1,7% και για τις δύο).
Την ίδια χρονική περίοδο η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με τριμηνιαίο ρυθμό 0,9% και με ετήσιο ρυθμό 3%. Ο ρυθμός μεταβολής της απασχόλησης στην Ευρωζώνη ήταν μόλις 0,2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2018 είχε καταγραφεί στο 0,4%. Στην Ευρωζώνη η κατανάλωση των νοικοκυριών επιβραδύνθηκε στο 0,1% από 0,2% το δεύτερο τρίμηνο. Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα των επενδύσεων, οι οποίες αυξήθηκαν με ρυθμό 0,2% το τρίτο τρίμηνο, ενώ το δεύτερο είχαν αυξηθεί κατά 1,5%. Οι εξαγωγές των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο (σε σύγκριση με το προηγούμενο), ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%.