Αποζημίωση 21 εκ. δολαρίων σε εργαζόμενη ξενοδοχείου που υποχρεώθηκε να εργάζεται τις Κυριακές

75

Η 60χρονη Marie Jean Pierre από την Αϊτή η οποία εργαζόταν για περισσότερα από 10 χρόνια στο  Conrad Miami Hotel απολύθηκε το Μάρτιο του 2016 λόγω του ότι απουσίασε έξι Κυριακές από την εργασία της γιατί πήγαινε  στην εκκλησία.

«Την Κυριακή τιμώ το Θεό και δεν εργάζομαι», τόνισε  στο δικαστήριο η 60χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής που κατέθεσε  σε βάρος του ξενοδοχείου για την απόλυσή της, λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, όπως είπε.

Η 60χρονη εξήγησε στο δικαστήριο πως από την πρώτη στιγμή της πρόσληψής της ως λαντζιέρα στην κουζίνα του ξενοδοχείου,  τους είχε δηλώσει πως για εκείνην ήταν ιερή ημέρα η Κυριακή  και αυτό  είχε γίνει σεβαστό όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν όμως άλλαξε διευθυντής, αυτός την υποχρέωσε να εργάζεται και την Κυριακή μέχρι που τελικά την απέλυσε.

Δικαίωση από το δικαστήριο

Η 60χρονη όχι μόνο κατήγγειλε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου για παραβίαση του νόμου που προστατεύει τους εργαζομένους από διακρίσεις λόγω φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής αλλά  διεκδίκησε το δίκιο της δικαστικά.  Τελικά, δυόμιση χρόνια μετά, η 60χρονη δικαιώθηκε  από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο που της επιδίκασε 21  εκ δολάρια ως αποζημίωση στην οποία περιλαμβάνεται ποσό 36.000 δολ.  για τους μισθούς που έχασε από την παράνομη απόλυσή της και  500.000 για  την ηθική βλάβη που υπέστη.

Απόφαση «μήνυμα» για την αργία της Κυριακής

Αν και,  σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post , η 60χρονη δεν μπορεί να πάρει ποσό μεγαλύτερο των  300.000 δολαρίων που είναι το ανώτατο όριο για τις ποινικές αποζημιώσεις, εν τούτοις η ίδια δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου. Δηλώνει μάλιστα πως δεν έχουν σημασία τα χρήματα αλλά

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!