Μελέτη – σοκ: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα ελληνικά μνημεία

206

Μνημεία χιλιάδων ετών κινδυνεύουν από διάβρωση και πλημμύρες τα επόμενα 100 χρόνια σύμφωνα με διεθνή μελέτη που επιβλέπει ο Νάσος Βαφείδης, καθηγητής στο πανεπιστήμιου Κιέλου.

Η Δήλος, η παλιά πόλη της Κέρκυρας, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, καθώς και το Πυθαγόρειο και το Ηραίο Σάμου, όλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι μερικά μόνο από αυτά που κινδυνεύουν. Είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα ώστε να μη διαβρωθούν από την κλιματική αλλαγή καθώς είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης.

«Το ζήτημα πλέον δεν είναι εάν θα κινδυνεύσουν, αλλά πότε» επισημαίνει ο Νάσος Βαφείδης.

Προσθέτει μάλιστα ότι «σε 30 χρόνια που θα αρχίσουν να φαίνονται οι σοβαρές ενδείξεις της κλιματικής αλλαγής, οι κυβερνήσεις δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Αυτός είναι και ο σκοπός της μελέτης. Να αφυπνίσει τους φορείς και να αρχίσουν να παίρνουν μέτρα», δηλώνει.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!