Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 30χρονη για 21 κιλά ναρκωτικά

236

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε 30χρονη από την Ελλάδα η οποία τον περασμένο Ιούλιο έφθασε στο αεροδρόμιο Πάφου κουβαλώντας στις αποσκευές της κάνναβη συνολικού βάρους 21 κιλών. Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στην Πάφο επέβαλε σήμερα στην 30χρονη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Η σύλληψη της 30χρονης έγινε από τους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο Πάφου όταν διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη επιβάτης συμπεριφερόταν ιδιαιτέρως νευρικά ενώ ανέμενε τις αποσκευές της. Μετά από έλεγχο, εντοπίστηκαν στην μία αποσκευή της μέσα σε σεντόνι χρώματος άσπρου με μαύρο, 13 νάιλον σακούλια, κλειστά αεροστεγώς, τα οποία περιείχαν ποσότητα πράσινης φυτικής ύλης κάνναβής.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στη δεύτερη αποσκευής της 30χρονης, εντοπίστηκαν μέσα σε πετσέτα μπάνιου, χρώματος άσπρου, 10 νάιλον σακούλια κλειστά αεροστεγώς, τα οποία περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Η νεαρή ελλαδίτισσα παραδέχθηκε μετά τη σύλληψη της ότι έφερε τα ναρκωτικά και ότι θα μετέβαινε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία όπου θα τα παρέδιδε σε άγνωστα της πρόσωπα. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με την Αστυνομία με σκοπό τον εντοπισμό των τελικών παραληπτών των ναρκωτικών. Η ελεγχόμενη παράδοση ωστόσο δεν έγινε κατορθωτή.

Ανακρινόμενη η 30χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι κάποιος την προσέγγισε στην Θεσσαλονίκη  για να μεταφέρει τις δύο αποσκευές  σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία έναντι αμοιβής 2.000 ευρώ. Δέχθηκε, είπε, αφού είχε ανάγκη τα χρήματα για να ζήσει το μικρό παιδί της. Ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζει το πρόσωπο που της παρέδωσε τις αποσκευές και το εισιτήριο στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν το κατονόμασε αφού όπως είπε φοβάται για τη ζωή της ιδίας και του παιδιού της.

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλοντας την ποινή της 10ετούς φυλάκισης επεσήμανε ιδιαίτερα στην απόφαση του ότι η χρήση και διάδοση των ναρκωτικών βρίσκονται σε έξαρση, με αποτέλεσμα να έχουν  καταστεί μάστιγα για την κοινωνία.