Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας γυναίκα, η οποία είχε στην κατοχή της τεράστια ποσότητα φαρμάκων την οποία είχε εξασφαλίσει με πλαστογραφημένες συνταγές.
Η γυναίκα, που εργαζόταν ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου, πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και είχε κρατηθεί μέχρι το 2015 στις φυλακές της Θήβας.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σύμφωνα με το thebest.gr, οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση αποδεχόμενο ότι η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που βρέθηκε στην κατοχή της κατηγορουμένης ήταν για ιδίαν χρήση.
Αναλυτικότερα, για την υπόθεση και την ακροαματική διαδικασία το thebest.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:
Με την κατηγορία της πλαστογραφίας βρέθηκε μία γυναίκα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, καθώς είχε στην κατοχή της τεράστια ποσότητα φαρμάκων την οποία εξασφάλισε με πλαστογραφημένες συνταγές.
Πολλές από αυτές ήταν γραμμένες σε ανύπαρκτα ονόματα, ενώ κατάφερε να προμηθεύεται φάρμακα με αυτό τον τρόπο για εννέα χρόνια (από το 2001- 2009)!
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξης και οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας, όπου έμεινε μέχρι το 2015. Σύμφωνα όμως με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου απαλλάχθηκε καθώς δέχθηκε ότι η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που βρέθηκε στην κατοχή της, ήταν για ίδιαν χρήση.
Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο έκανε λόγο για μία γυναίκα την οποία είχε διαλύσει ψυχικά ο στρατιωτικός πατέρας της, καθώς η κατηγορούμενη ζούσε κάτω από τις εντολές του. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα με οικονομική επιφάνεια που εργαζόταν ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου.
Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι δικηγόρος και βρισκόταν στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μετά τον θάνατο των γονιών της, έμεινε μόνη και «χάθηκε» στον κόσμο της. Διηγήθηκε μάλιστα και κάποια περιστατικά που έδειχναν ότι αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα. «Φοβόταν ότι θα μείνει χωρίς φάρμακα και ήθελε να τα έχει μαζί της» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει πλαστογραφήσει τις συνταγές με δόλιο σκοπό ή για οικονομικό κέρδος
Η ίδια η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στο συμβάν, που σύμφωνα με όσα είπε, ήταν η αρχή για την τραγική της κατάληξη και η αιτία που δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν.
«Ο πατέρας μου, την σφαλιάρα την είχε ψωμοτύρι. Χτυπούσε την μητέρα μου και εγώ έκανα τον διαιτητή. Έμπαινα μπροστά. Μία φορά έδεσε το κεφάλι της με ένα ύφασμα και την χτυπούσε στον τοίχο. Αυτό δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω. Δεν ήθελα να υπάρχω. Πήγα σε ψυχαναλύτρια από την οποία ζήτησα βοήθεια και μου έδωσε φάρμακα. Στην αρχή παίρνεις 2, μετά 5. Μετά 15. Τόσα χρειαζόμουν κάθε μέρα. Τα έκρυβα παντού για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω πάντα. Ότι δε θα ξεμείνω. Δεν έκρυβα τα υπνωτικά μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και στο γραφείο μου.
Εάν εθιστείς, έχεις ανάγκη για όλο και περισσότερα. Ποτέ δε σκέφτηκα να δώσω φάρμακα αλλού. Έκανα να κοιμηθώ 90-100 ώρες. Τα είχα ανάγκη» ανέφερε η κατηγορούμενη.
Όπως ανέφερε, ακόμα και όταν βρισκόταν στην φυλακή, χρειαζόταν προκειμένου να κοιμηθεί 6 εξάρια υπνωτικά χάπια. Σήμερα βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και όπως εξήγησε, παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια, έχει βοήθεια από κοινωνική λειτουργό και Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
«Είναι ευχάριστο να παλεύεις και να επανέρχεσαι» δήλωσε στο τέλος της απολογίας της