Αναβίωσαν μνήμες απ’ τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

216

Τα ασφαλιστικά μέτρα και το αίτημα για καταβολή αποζημίωσης σε δύο γυναίκες που έμειναν χήρες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, το καλοκαίρι του 2016, εκδίκασε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Κατά τη σημερινή δίκη αναβίωσαν μνήμες απ’ όσα έγιναν στις 16 Αυγούστου του 2016 όταν το ταχύπλοο «Ντουέντε», ιδιοκτησίας του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, εμβόλισε τη λάντζα στην οποία επέβαιναν τα θύματα.

Μια απ’ τις γυναίκες που ζητούν αποζημίωση είναι η Όλγα Ενίνα, η οποία έχασε την τετράχρονη κόρη της και τον σύζυγό της, Θεοδόση Κατιφέ. Στο δικαστήριο μάρτυρας περιέγραψε την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται έκτοτε η Ενίνα, τονίζοντας πως αδυνατεί να εργαστεί ενώ μεγαλώνει μόνη της τον 11χρονο γιο της.

Αντίστοιχα, για την Αναστασία Τέρετνικ που ακρωτηριάστηκε και έχασε τον σύζυγό της στο δυστύχημα, τονίστηκε από άλλο μάρτυρα η αδυναμία της να εργαστεί.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας μηχανολόγος μηχανικός, τον οποίο είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Ο μηχανικός υποστήριξε ότι η λάντζα ήταν υπερφορτωμένη και ότι ο κυβερνήτης της έκανε λάθος χειρισμό, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά τον θάνατο του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, που φέρεται ότι οδηγούσε το ταχύπλοο, ενώ η απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων αναμένεται σύντομα.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!