Αποζημίωση $37 εκατομμυρίων από τη Honda σε γυναίκα λόγω δύσχρηστης ζώνης ασφαλείας

84

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Texas όμως η Honda ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση.

Το δικαστήριο του Τέξας αποφάσισε πως η Honda θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους $37 εκατομμυρίων δολαρίων σε γυναίκα που έμεινε παραπληγική λόγω κακής χρήσης της ζώνης ασφαλείας, μετά από τροχαίο ατύχημα μέσα στο μοντέλο Odyssey.

Honda Odyssey

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη το 2015 στο Dallas, όταν το Honda Odyssey (2011) της Uber στο οποίο επιβάτης ήταν η 27άχρονη Sarah Milburn πέρασε ένα κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα διερχόμενο pickup και να ανατραπεί.

Η Sarah Milburn καθόταν στη μεσαία θέση της δεύτερης σειράς καθισμάτων, εκεί όπου η ζώνη βρίσκεται διπλωμένη στην οροφή του αυτοκινήτου και απαιτεί κλείδωμα σε δύο μέρη, ένα από τα δεξιά και ένα από τα αριστερά του καθίσματος.

Sarah

Οι δικηγόροι της γυναίκας η οποία λόγω κατάγματος στο λαιμό δεν μπορεί πλέον να κινήσει τα κάτω άκρα της και βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, αναφέρουν πως η ζώνη ασφαλείας του Honda Odyssey αποτελούνταν από δύο μέρη, τα οποία αρκετοί άνθρωποι θα δυσκολεύονταν να χειριστούν. Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, οι δικηγόροι επικαλέστηκαν έρευνα με 53 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 50 δεν έβαλαν τη ζώνη στη σωστή πόρπη.

Από την άλλη μεριά, η Honda σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην απόφαση, αφού όπως ανακοίνωσε οι ζώνες ασφαλείας των μοντέλων της υπόκεινται στους διεθνείς κανονισμούς και η αιτία του τραυματισμού της γυναίκας ήταν το ότι δεν τη χρησιμοποίησε με τον προβλεπόμενο τρόπο. Η Honda δεν είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί το εν λόγω σύστημα για την ζώνη ασφαλείας στο μεσαίο πίσω κάθισμα, το οποίο αν και απαιτεί ένα βαθμό εξοικείωσης είναι αρκετά συνηθισμένο σε πολυμορφικά μοντέλα πολλών κατασκευαστών.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!