Μυσταγωγία – Η μοναδική ευλογία της κοπής της πίτας της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, στο πνευματικό μας κέντρο, στους Αγ. Ισιδώρους στο Λυκαβηττό

656
oznor

Μυσταγωγία – Η μοναδική ευλογία της κοπής της πίτας της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, στις 15 Φεβρουαρίου 2019, στο πνευματικό μας κέντρο, στους Αγ. Ισιδώρους στο Λυκαβηττό, μαζί με τα μέλη μας, που διαχειρίζονται το διαδικτυακό μας σταθμό Hellenic Media Group, αφιερωμένο στον εθελοντισμό και την προβολή θετικών και αισιόδοξων μηνυμάτων προς την κοινωνία!

Προηγήθηκε αγιασμός στον Ιερό Ναό από τον π. Χαράλαμπο και τους αδελφούς που διακονούν την Χριστιανική αυτή κυψέλη, για τα μέλη και τους φίλους μας, περιήγηση στους ιερούς τόπους και το σπήλαιο, που αποτελεί μέρος του Ιερού, όπου ασκήθηκαν, μελέτησαν και προσευχήθηκαν ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, όταν κατά τον 4ο αι. μ.Χ. φοιτούσαν στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών κι η κοπή της βασιλόπιτας στο αρχονταρίκι με την καταπληκτική ατμόσφαιρα και θέα των Αθηνών!

Ο

Ο τυχερός Γιώργος Γιούτσος έλαβε έναν πίνακα, που φιλοτέχνησε με πολύ τέχνη, αγάπη και μεράκι η καλή φίλη μας Ιωνίδα Ανθούλα Βαμβουρέλλη και μας τον δώρισε για να το σκοπό αυτό! Η απεικόνιση του πάντα παρόντος στις ζωές μας ανθρώπινου πόνου, που όμως γλυκαίνεται με την ανθρώπινη στοργή, ενδιαφέρον και συμπαράσταση, που επίσης πάντα βρίσκουν τον τρόπο να αναδύονται εκεί που πραγματικά χρειάζεται!

Η

Η βραδιά έκλεισε με την ανάγνωση από τον πρόεδρο του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κυριάκο Κόκκινο ενός αποσπάσματος από την ¨Μυσταγωγία» του Αγ. Μαξίμου του Ομολογητή, που αποτελεί απαύγασμα και της δικής μας αντίληψης περί ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, με το οποίο αποφασίστηκε να ξεκινήσει και η δημιουργία της Ψηφιακής μας Βιβλιοθήκης με ανάγνωση πατερικών και αρχαιοελληνικών κειμένων προς ελεύθερη και δωρεάν ακρόαση των αναζητητών της Αλήθειας!

Καρδιακές

Ευχαριστίες στον πατέρα Δημήτριο και Χαράλαμπο και σε όλους τους αδελφούς, που μας προσέφεραν την αγάπη του, όπως πράττουν δεκαετίες τώρα σε όλη την Ελλάδα, δίδοντάς μας το καλό παράδειγμα για το πώς μια καλή ιδέα, όπως η Οργανικότητα, σαρκώνεται και θεριεύει, καθώς γίνεται έμπρακτη εφαρμογή της μέσα στην κοινωνία των Ανθρώπων, που διατηρούν την καρδιά τους και το πνεύμα τους Ψηλά!

https://cosmopolisorganicitymovement.files.wordpress.com/2019/02/vid_63740922_044858_638.mp4?_=1

https://cosmopolisorganicitymovement.files.wordpress.com/2019/02/vid_63730405_224044_895.mp4?_=5