Νέα δικογραφία για τη μαφία των φυλακών – Απετράπη συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ

258

Αλλη μια ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον δέκα άτομα (έναν ημεδαπό και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους έξι άτομα και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Πρόκειται για παρακλάδι της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για τη μαφία των Αλβανών βαρυποινιτών της 5ης πτέρυγας του Κορυδαλλού. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο Αλβανός βαρυποινίτης με το ψευδώνυμο «Κλόντι», που κατηγορείται –μεταξύ άλλων– για ηθική αυτουργία στον φόνο Ζαφειρόπουλου. Το σύνολο των νέων δεδομένων προέκυψε από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο «Κλόντι» και έγκλειστοι συνεργοί του, στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι είναι επίσης Αλβανοί υπήκοοι. 

Από τη συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, η οποία απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του. Το παρολίγον θύμα της βρίσκεται εκτός της φυλακής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «για την υπόθεση αυτή, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, κατέβαλαν προσπάθεια και τελικά κατόρθωσαν να στρατολογήσουν άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, προκειμένου, έναντι 30.000 ευρώ να αναλάβει την εκτέλεση αλλοδαπού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο προέβλεπε μάλιστα την μόνιμη αξιοποίηση του στρατολογηθέντος ατόμου και σε παρόμοιες μελλοντικές αναθέσεις εκτέλεσης «συμβολαίων» δολοφονιών.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των αρχών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται σε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων – που εντοπίστηκαν σε σπίτι – ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια ερευνών, κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (5 κιλά και 230 γραμ. ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμ. κοκαΐνης),
  • εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων,
  • ζυγαριές ακριβείας,
  • (27.000) ευρώ, προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης,
  • (13.255) ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και
  • (2) οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».