Πάνω από 90.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

115

Τις 90.000 αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν οι μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν στην Ελλάδα στο τέλος του έτους, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Εφόσον δεν υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα relocation -νόμιμη μεταφορά προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.- μέσω του οποίου θα μεταφερθούν 20.000-25.000 αιτούντες άσυλο στη χώρα, υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2019 θα βρίσκονται στη χώρα μας 90.000 αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Οπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Αγγελος Τόλκας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στον τελευταίο ανασχηματισμό πρόκειται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των διευθύνσεων ασύλου και προσφυγών. 

Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές διευθύνσεις δεδομένου ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται ειδικά στη διαδικασία εξέτασης των προσφυγών σε δεύτερο βαθμό των αιτούντων άσυλο, ευθύνεται για τον εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων στα νησιά της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου. 

Την ίδια στιγμή, οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται. Από την προηγούμενη Παρασκευή πάνω από 500 άτομα έχουν φτάσει κυρίως σε Σάμο και Λέσβο από την Τουρκία.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!