Πόσο χρόνο παραμένουν στον οργανισμό μας τα ναρκωτικά; Εντυπωσιακά αποτελέσματα!

921

Γράφτηκε από  ΟΝΟΥΦΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τα διάφορα ναρκωτικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο ως προς τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό, αλλά και ως προς το διάστημα που παραμένουν σε αυτόν.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα είδη ναρκωτικών δεν εντοπίζονται στον οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα. Μερικά από τα λιγότερο επικίνδυνα, όπως η κάνναβη, μπορεί να εντοπιστεί στο αίμα, στα ούρα και τα μαλλιά για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ότι τα πιο «σκληρά» ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη.

Τη στιγμή της λήψης ουσιών, το σώμα αρχίζει να τις διασπά. Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, κατά την οποία παράγονται μεταβολίτες ή παρόμοια προϊόντα με τα ναρκωτικά, που μπορούν να παραμείνουν στο αίμα, στα ούρα και στα μαλλιά για μεγάλο διάστημα.

Το «Business Insider» δημιούργησε τα παρακάτω διαγράμματα, που απεικονίζουν το διάστημα που παραμένει το ναρκωτικό μέσα στον οργανισμό.

Το πρώτο διάγραμμα δείχνει ότι το LSD είναι το ναρκωτικό που μένει λιγότερο στο αίμα, μόλις 3 ώρες. Η ηρωίνη, το αλκοόλ και οι αμφεταμίνες μένουν 12 ώρες, το MDMA, η κοκαΐνη και τα βαρβιτουρικά 48 ώρες. Περισσότερο απ’ όλα μένει η κάνναβη, που φτάνει μέχρι και 336 ώρες ή 14 ημέρες!

Πηγή :http://www.bloko.gr/