Στον εισαγγελέα Διαφθοράς κατέθεσε ο Τσουκάτος για τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από εταιρείες

309

Στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Τσουκάτος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε με αφορμή τα όσα είπε κατά την απολογία του στη δίκη της Siemens περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με 16 δις δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα αποκάλυψε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου ο κ. Τσουκάτος δικάζεται για το αδίκημα της δωροδοκίας καθώς του αποδίδεται ότι έλαβε 1 εκ γερμανικά μάρκα από τη Siemens τα οποία χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είπε ότι ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημιτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμες που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τος ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.