Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Χαλκίδας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών σε νοσηλευτή του ΕΚΑΒ για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος δικαστικής λειτουργού που υπηρετούσε ως ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση μέθης στην οποία είχε περιέλθει η δικαστική λειτουργός και την οδήγησε στο διαμέρισμα του στους Αμπελόκηπους και συνουσιάστηκε μαζί της ενώ εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια υπόθεση ήταν ακόμη κατηγορούμενοι ένας αστυνομικός και ένας επιχειρηματίας, οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν.
Ο καταδικασθείς νοσηλευτής του ΕΚΑΒ μετά το τέλος της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Είχαν παραπεμφθεί για βιασμό
Σύμφωνα πάντως με το παραπεμπτικό βούλευμα οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία του βιασμού.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το βούλευμα το θύμα, που υπηρετούσε ως ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, το καλοκαίρι του 2009 είχε γνωρίσει σε ένα μπαρ στην Ίο τον αστυνομικό Α.Α κα λόγω των επαγγελμάτων τους αναπτύχθηκε μεταξύ τους φιλική σχέση.
Ο Α.Α την γνώρισε στη συνέχεια και με έναν άλλον αστυνομικό, ο οποίος ήταν συγγενής του και από τότε, κάποιες φορές διασκέδασαν σε μπαρ στην Αθήνα. Στον προσωπικό λογαριασμό μάλιστα που διατηρούσε η δικαστική λειτουργός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει και φωτογραφίες από τις κοινές τους εξόδους.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου 2010, η δικαστική λειτουργός συναντήθηκε με τον Α.Α σε ένα μπαρ στο Γκάζι και εκεί της γνώρισε, για πρώτη φορά, έναν ακόμη φίλο του τον 30χρονο νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, Γ.Θ. Εκεί με τη συμμετοχή και του υπεύθυνου του καταστήματος Κ.Κ, ο οποίος ήταν φίλος του αστυνομικού, έριξαν στο ποτό της, χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί χάπια που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία φθοριονιτραζεπάμη.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διατακτικό του υπ’ αριθμ. 220/2013 παραπεμπτικού βουλεύματος, οι τρεις κατηγορούμενοι «ενεργώντας από κοινού, δηλαδή ύστερα από συναπόφαση να πραγματώσουν το αδίκημα του βιασμού, με σωματική βία, συνισταμένη σε περιαγωγή άλλου σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με ναρκωτικά μέσα, την εξανάγκασαν σε συνουσία».
Ειδικότερα, μετά την ανάμιξη του ποτού της με την προαναφερόμενη ναρκωτική ουσία «προκλήθηκε στην παθούσα αμνησία, αδυναμία ελέγχου των μυών, μειωμένη εγρήγορση, ζάλη και μεταβολές στη γενετήσια ορμή της».
Έτσι, ο εκ των κατηγορουμένων Γ.Θ – σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα – οδήγησε στη συνέχεια την ανακρίτρια, η οποία βρισκόταν «σε κατάσταση αδυναμίας να εκφράσει την υπάρχουσα βούλησή της για αντίσταση, στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, όπου και τη βίασε».
Μετατράπηκε η κατηγορία
Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο δεν αποδείχθηκε η χρήση ναρκωτικής ουσίας αλλά ότι η δικαστική λειτουργός ακολούθησε το νοσηλευτή στο σπίτι του και ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί του χωρίς να είναι σε θέση να αντισταθεί, λόγω της κατάστασης μέθης στην οποία είχε περιέλθει.
Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους στο Δικαστήριο υπεραμύνθηκαν της αθωότητάς τους, ενώ ο νοσηλευτής υποστήριξε ακόμη ότι η δικαστικός λειτουργός τον ακολούθησε στο διαμέρισμά του με τη θέλησή της.