Κάθειρξη 5 ετών σε Ρομά που λήστεψε το θείο του

162

Από τους τακτικότερους κατηγορουμένους του Εφετείου Καλαμάτας ένας Ρομά, χθες δικάσθηκε για μια ακόμη φορά σε κάθειρξη πέντε ετών για ληστεία ως υπότροπος, σε βάρος του θείου του. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και από το πρώτο δικαστήριο
Ο τσιγγάνος, που έχει συλληφθεί και καταδικασθεί πάρα πολλές φορές, κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 1η Αυγούστου του 2017 μαζί με το θείο του βρίσκονταν σε καφενείο. Κάποια στιγμή που έμειναν μόνοι τους ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε, τον γρονθοκόπησε, τον πέταξε στο έδαφος και του πήρε από το παντελόνι 320 ευρώ.
Το δε θύμα έχει αλλάξει κανά δυο φορές την κατάθεσή του. Αρχικά κατήγγειλε ληστεία στην Αστυνομία, μετά στο δικαστήριο ανασκεύασε και είπε ότι ο ανιψιός του δεν τον χτύπησε, απλώς του πήρε τα λεφτά από την τσέπη, ενώ μετά άλλαξε ξανά κατάθεση.
Για τη ληστεία, πάντως, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το θείο και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή του ΤΕΙ. Όταν συνελήφθη, είχε πάνω του μέρος των χρημάτων που είχε αρπάξει, τα οποία και επιστράφηκαν στο θύμα.
Β

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!