Φοροδιαφυγή: Νέα «μαύρη» λίστα φορολογικών παραδείσων

144

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν σήμερα μια διευρυμένη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων, προκειμένου να μπει «φρένο» στη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, στη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους προστέθηκαν οι ακόλουθες δέκα περιοχές: Αρούμπα, Μπαρμπέιντος, Μπελίζ, Βερμούδες, Φίτζι, Νησιά Μάρσαλ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βανουάτου και Ντομίνικα.

Οι προσθήκες αυτές αποτελούν τη μεγαλύτερη αναθεώρηση της λίστας από τότε που την υιοθέτησε η ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2017. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα καταρτίστηκε ύστερα από την αποκάλυψη πρακτικών εκτεταμένης φοροαποφυγής που χρησιμοποιούσαν εταιρείες και ιδιώτες για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Όσον αφορά στο με βάση ποια κριτήρια επιλέγονται οι περιοχές που θα προστεθούν, έχει να κάνει με το αν οι φορολογικοί τους κανόνες καθιστούν δυνατή τη φοροαποφυγή σε άλλες χώρες. Σημειώνεται, ότι είναι δυνατή και η αφαίρεση χώρας από την προαναφερθείσα λίστα εφόσον εκείνη δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!