Γερμανία: Διευρύνεται το χάσμα πλουσίων και φτωχών

92

H άνοδος στις τιμές των ακινήτων αυξάνει τον ιδιωτικό πλούτο των Γερμανών και ταυτόχρονα διευρύνει τις ανισότητες, σύμφωνα με έκθεση της Bundesbank η οποία δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο καθαρός πλούτος του μέσου γερμανικού νοικοκυριού αυξήθηκε στα 70.800 ευρώ το 2017, μια άνοδος 17% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση πριν από τρία χρόνια.

Η έκθεση καταδεικνύει ορισμένες από τις επιπτώσεις της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνέβαλε στην έκρηξη στο γερμανικό real estate μέσω της μείωσης του κόστους δανεισμού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα στοιχεία της Bundesbank δείχνουν πως το χάσμα ανάμεσα στο πλουσιότερο και το φτωχότερο 25% του πληθυσμού διευρύνθηκε σημαντικά, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός πλούτος του κορυφαίου 10% μειώθηκε οριακά.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!