Καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε 9χρονη

88

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες, κατά πλειοψηφία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 60χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση ενός 9χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ήταν  κακουργηματική, ωστόσο μία δικαστής και τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε πλημμέλημα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Δύο δικαστές και ένας ένορκος μειοψήφησαν, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Υπέρ της ενοχής του 60χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τάχθηκε νωρίτερα και ο εισαγγελέας έδρας.

Ο 60χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά την 9χρονη βαφτισιμιά της κόρης του όταν το παιδί επισκεπτόταν το σπίτι τους. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν ήταν περισσότερο εκδηλωτικός με το κοριτσάκι, το αγκάλιαζε και το φιλούσε, ποτέ όμως δεν ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτημα για την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, δεδομένου ότι δύο τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!