Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

369

Αρχίζει σήμερα η δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Η δίκη για το bullying που φέρεται να βίωνε ο νεαρός σπουδαστής επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο η έδρα την ανέβαλε.

Η αναβολή είχε δοθεί διότι πολλοί από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου δεν είχαν παρευρεθεί στο ακροατήριο. Να σημειωθεί πως κατηγορούμενοι για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι εννέα Κρητικοί.

Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα, ενώ να τονιστεί πως η εν λόγω δίκη δεν σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, η οικογένεια έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου:

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την – ήδη γνωστή από καιρό – πεποίθηση της οικογένειας ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr