Ποιες είναι οι τρεις υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι το τέλος του μήνα

106

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει αρκετοί πολίτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να αποφύγουν τις τιμωρητικές κυρώσεις.


Αναλυτικά:1. Συγκεντρωτικές καταστάσεις


Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών- πελατών του έτους 2018, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι υποβολής είναι όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ. 

2. Δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού 

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 θα πρέπει οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας (που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και συναλλαγές με μετρητά) να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους στο Taxisnet προκειμένου να αποφύγουν τα “τσουχτερά” πρόστιμα της ΑΑΔΕ ,σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι,το πρόστιμο για τη μη δήλωση λογαριασμού ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης το πρόστιμο διαμορφώνεται σε 100 ευρώ.3. Εισφορές Μαρτίου


Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαρτίου 2019 των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η εμπρόθεσμη πληρωμή τους μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!