ΑΠΔΠΧ: Σοβαρή ευπάθεια ασφάλειας στο WhatsApp

158

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτρέπει τους χρήστες της εφαρμογής WhatsApp να ακολουθήσουν τις συμβουλές που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη δήλωση, την οποία εξέδωσε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων σχετικά με περιστατικό ασφαλείας στη WhatsApp:

Δήλωση Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (ΕΠΔ) – Περιστατικό ασφάλειας στην WhatsApp

14 Μαΐου 2019

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (ΕΠΔ) ενημερώθηκε (Δευτέρα βράδυ 13 Μαΐου 2019) από την WhatsApp Ireland για σοβαρή ευπάθεια ασφάλειας στην εφαρμογή WhatsApp. Η ΕΠΔ κατανοεί ότι η ευπάθεια ενδέχεται να έδωσε τη δυνατότητα σε κακόβουλο χρήστη να εγκαταστήσει μη εγκεκριμένο λογισμικό και να έχει πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή WhatsApp.

Προς το παρόν, η WhatsApp δεν έχει ενημερώσει την ΕΠΔ για την υπόθεση βάσει του Άρθρου 33 (Γνωστοποίηση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων) του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, καθώς η WhatsApp διερευνά ακόμη το κατά πόσον έχουν επηρεαστεί τυχόν δεδομένα χρηστών της εφαρμογής WhatsApp εντός ΕΕ ως αποτέλεσμα αυτού του συμβάντος.

Καθώς παραμένει η πιθανότητα κάποιοι χρήστες εντός ΕΕ να έχουν επηρεαστεί και ενόψει της αντιλαμβανόμενης σοβαρότητας του περιστατικού, καλούνται όλοι οι χρήστες της εφαρμογής WhatsApp να διασφαλίσουν ότι έχουν εγκατεστημένη στη συσκευή τους την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής WhatsApp, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του Apple Store ή του Google Play Store.

Πηγή: dpa.gr

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!