Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Αθώοι οι 9 Τούρκοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

57

Οι έξι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 900 ευρώ

Ενάμισι περίπου χρόνο μετά την επεισοδιακή σύλληψη των εννέα Κούρδων, λίγο πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους αθώωσε για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, με την απόφαση τους έκριναν αθώους του κατηγορούμενους για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ωστόσο, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 900 ευρώ, ο καθένας καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπισαν οι εντολείς τους υπερδιογκωμένες καθώς, όπως είπαν, από την πρώτη στιγμή τα ευρήματα ήταν πενιχρά.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!