Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Μάιο

128

Βελτιώθηκε τον Μάιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix. Η βελτίωση αποδίδεται στο ισχυρό διεθνές περιβάλλον και το γεγονός ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έως τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες τον Μάιο από τις -0,3 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 1,4 μονάδες.

«Τον Μάιο, η οικονομική κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, φαίνεται να υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Sentix Μάνφρεντ Χούμπνερ σε ανακοίνωση.

Ο υποδείκτης για τις προσδοκίες στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα, στις -0,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον περυσινό Μάρτιο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 11,0 από τις 3,8 μονάδες.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!