Καλαμάτα: Ελεύθερος αφέθηκε μετά την καταδίκη του ληστής που βασάνισε ζευγάρι ηλικιωμένων

83

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας επέβαλε κάθειρξη 12 ετών σε έναν Αλβανό κατηγορούμενο,  που μαζί με άλλους δύο συνεργούς του στις 16 Ιουνίου 2015  έδειραν, έδεσαν και φίμωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Μελιγαλά για να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι. 

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν στήσει αρτέρι έξω από την πόρτα του ζευγαριού στις 21:30 το βράδυ, Φορούσαν καπέλα και γάντια και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κομμάτια από ύφασμα.

Η  τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι και όταν ο άνδρας άνοιξε για να βγει αυτοί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με ένα ξύλο από ελιά. Η γυναίκα του άκουσε από μέσα και πήγε να δει τι συμβαίνει.

 Εμειναν στο σπίτι δύο ώρες και όσο κάθισαν δεν σταμάτησαν να απειλούν και να χτυπάνε το ζευγάρι, ενώ τους έδεσαν με πλαστικό σκοινί πίσω τα χέρια και τους δύο μαζί από το πόδι σαν ζώα και τους κάθισαν σε έναν καναπέ. 

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr,  η ηλικιωμένη είπε ότι έκλαιγε και ότι ο ληστής που τους φύλαγε ενώ οι άλλοι δύο έψαχναν το σπίτι, της έλεγε “σκάσε και μη μιλάς”, ενώ παράλληλα της έδινε γροθιές στο πρόσωπο.

ΟΙ τρεις ληστές βρήκαν και πήραν 150 ευρώ, ενώ τράβηξαν από τα χέρια και το λαιμό του ζευγαριού τα χρυσαφικά που φορούσαν. Φεύγοντας έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τις αρχές καθώς είχε αφήσει DNA σε ένα κομμάτι ύφασμα στο σπίτι. 

Ο καταδικασθείς αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό – χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του – και αναμένεται να επιστρέψει στον Μελιγαλά, όπου ζει μόνιμα από το 2004. Εκεί  ζει και το ζευγάρι των ηλικιωμένων που δέχτηκε τη βάναυση επίθεση και τον βασανισμό.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!