Με ποινές φυλάκισης πλήρωσαν το πάθος για ραβδοσκοπισμό

57

Ποινή φυλάκισης ενός έτους εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε ένα ραβδοσκόπο από την Αθήνα και μαζί του τον μπελά τους βρήκαν δύο φίλοι του, που επίσης καταδικάσθηκαν. Αθώος κρίθηκε μόνο ένας αλλοδαπός, τον οποίο είχαν πάρει ως εργάτη.
Όλα ξεκίνησαν όταν σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο αστυνομικοί σε περιοχή της Λακωνίας βρήκαν σε ένα σάκο σουγιάδες και μαχαίρια, ένα φυσίγγι, αλλά κι ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων.
Ο ραβδοσκόπος εξήγησε ότι είχε βρεθεί στην περιοχή διότι του είχαν πει ότι στον Ταΰγετο υπήρχε αντάρτικο. Ψάχνοντας σε περιοχή έξω από το Γύθειο βρήκε μια σφαίρα του 1943 και στη συνέχεια τα ραβδιά τού έδειχναν ένα βράχο. Έτσι κάλεσε τους φίλους του για να βγάλουν το βράχο, καθώς θεωρούσε ότι κάτω από αυτόν κρύβονται σημαντικά αντικείμενα. Όμως, όχι μόνο δε βρήκαν κάτι, αλλά αντίθετα τους βρήκε η Αστυνομία.
Οι φίλοι του καταδικάστηκαν ο ένας σε φυλάκιση 6 μηνών και ο άλλος σε φυλάκιση 9 μηνών με 3ετή αναστολή.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!