Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μείωση των «κόκκινων» δανείων

63

Τα αυξημένα επίπεδα «κόκκινων» δανείων εξακολουθούν να αποτελούν συστημικό κίνδυνο για την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκου Χουντή. 

Συγκεκριμένα, ο Ντράγκι σημείωσε ότι «τα αυξημένα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) εξακολουθούν να θέτουν σημαντικό́ κίνδυνο για την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών».

Στη συνέχεια της απάντησής του τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό οι ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για τη διευθέτηση του ζητήματος των ΜΕΔ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τις «προσπάθειες πρωτίστως διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα του νομικού πλαισίου για τη διευθέτηση των ΜΕΔ (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθεστώς αφερεγγυότητας, νομικό πλαίσιο για πώληση ΜΕΔ, κ.λπ.) και παρέχοντας ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τη διευθέτηση των ΜΕΔ».

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!