Ποινή κάθειρξης 9 ετών στα μέλη συμμορίας διαρρηκτών

52

Ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή ύψους 4.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 25χρονο Αλγερινό και σε δύο Λιβανέζους ηλικίας 24 και 21 ετών που συνελήφθησαν την 27η Ιουνίου 2018 στο λιμάνι της Ακαντιάς, από λιμενικούς του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για κατοχή πλαστών εγγράφων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η σπείρα ευθύνεται για δεκάδες διαρρήξεις σε κατοικίες, αυτοκίνητα, ταξί και κλοπές από λουόμενους αλλά και ηλικιωμένες γυναίκες.
Συγκεκριμένα κατόπιν σωματικής έρευνας που διενεργήθηκε στους ανωτέρω, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε πλήθος πλαστών εγγράφων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητός Η/Υ, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, συσκευές παρεμβολής κλειδαριών Ι.Χ.Ε).
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν, κατά την οποία εντοπίστηκαν επιπλέον πλαστά έγγραφα και κάρτες τραπεζικών αναλήψεων έτερων ατόμων. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 27ης Ιουνίου 2018 στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισαν τους ανωτέρω στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου πριν τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», όπου βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων. Στην κατοχή του τρίτου βρέθηκε εξάλλου μία συσκευή παρεμβολών παραβίασης κλειδαριών αυτοκινήτου. Με την συγκεκριμένη συσκευή παρεμβάλλονται στην ηλεκτρονική κλειδαριά αυτοκινήτων την ώρα που επιδιώκεται το κλείδωμά τους, απενεργοποιούν το σήμα και με τον τρόπο αυτό εισέρχονται εντός αυτών και αφαιρούν ό,τι βρούν Στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που μίσθωσαν στην Ρόδο βρέθηκαν κάρτες τραπεζικών αναλήψεων, κάρτες MILES & BONUS, μία ελληνική άδεια οδήγησης καθώς και μία αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητα Ρουμανίας με στοιχεία διαφόρων ατόμων.
Μεταξύ των θυμάτων τους συγκαταλέγεται και ο γνωστός Ροδίτης τραγουδιστής Νίκος Γιάννου.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν και στην Αθήνα. Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Τσαμπίκα Ψαρά, Ειρήνη Χωνιανάκη και Γιάννης Χριστοφορίδης.

Σχετικά

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!