Τα χρέη τον “έριξαν” στην χασισοφυτεία … και τη φυλακή!

81

Ένοχοι και οι τέσσερις για τα “νανάκια”


Από ισόβια έως πέντε έτη κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε τέσσερις Κρητικούς, δύο από την Ιεράπετρα και δύο από το Ρέθυμνο, για τα χιλιάδες «νανάκια» σε θερμοκήπιο στην Γρα Λυγιά.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούνιο μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης που συνέλαβαν και τους τέσσερις ενώ μέσα στο χώρο του θερμοκηπίου βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την φυτεία ανέλαβε ένας Ρεθυμνιώτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι λόγω χρεών προσέγγισε τον Ιεραπετρίτη ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου και του πρότεινε έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 10.000 ευρώ να το «ρίξουν» στην …εναλλακτική καλλιέργεια δενδρυλλίων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ρεθυμνώτη ισόβια και επτά έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 53.500 ευρώ και θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, υποστήριξε όμως ότι βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς οι δουλειές με τα κηπευτικά είχαν πέσει. Όταν πια φυτεύτηκαν τα «νανάκια» το μετάνιωσε, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που διέτρεχε και αναζητούσε τρόπο να ξεμπλέξει. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 10.300 ευρώ. Θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εξαιτίας του μπερδεύτηκε στην υπόθεση ο δεύτερος Ιεραπετρίτης και φίλος του, ο οποίος προσπάθησε να τον βοηθήσει να ξεφορτωθούν τα δενδρύλλια. Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό και στην περίπτωση του και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ. Θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Όσο για τον τέταρτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, επίσης Ρεθυμνιώτη, ισχυρίστηκε ότι με αντάλλαγμα μισό κιλό χασίς (δηλώνει εξαρτημένος) θα αναλάμβανε για τέσσερις ημέρες στην καλλιέργεια των φυτών. Την ημέρα που μετέβη στον χώρο για να δει το θερμοκήπιο, συνελήφθη. Το δικαστήριο στην περίπτωση του μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια και τον καταδίκασε σε κάθειρξη πέντε ετών και δύο μηνών. Η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!