Χανιά: Καταδικάστηκε ζευγάρι για απάτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

111

Το ζευγάρι δραστηριοποιήθηκε με απάτες τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όπου έμενε αρχικά όσο και στα Χανιά

Για απάτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων ένα ζευγάρι. Το ζευγάριδραστηριοποιήθηκε με απάτες τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όπου έμενε αρχικά όσο και στα Χανιά στη συνέχεια, κυρίως δανειζόμενο με διάφορους τρόπους μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν επέστρεφε ποτέ.

Μάλιστα η 38χρονη σύζυγος είχε χαρακτηριστεί από νομικούς κύκλους ως γυναίκα «αράχνη» λόγω της ικανότητας της να μπορεί να εξαπατά σχετικά εύκολα. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν και δύο συγγενείς του ζευγαριού οι οποίοι όμως αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών αφού κρίθηκε ότι και αυτοί είχαν στην ουσία εξαπατηθεί από το ζευγάρι.

Η δικηγόρος των δύο μελών της οικογένειας του ζευγαριού που αθωώθηκαν σημείωσε πως το ζευγάρι αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα«είχε πείσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του άνδρα της ότι θα διόριζαν τον αδελφό του -που ήταν άνεργος το 2012- σε μια θέση στο δημόσιο και για το σκοπό αυτό χρειάζονταν χρήματα. Η οικογένεια είχε καλό όνομα και δανείστηκε από πολλούς ανθρώπους προκειμένου να δώσει τα χρήματα στο ζευγάρι προκειμένου αυτό με τη σειρά του να δωροδοκήσει ώστε να γίνει ο διορισμός. Τα ποσά που πήραν ήταν μεγάλα, χαρακτηριστικά μόνο από ένα άνθρωπο είχαν πάρει 138.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν τα επέστρεψε ποτέ το ζευγάρι αντίθετα η οικογένεια του άνδρα της περιήλθε σε δεινή κατάσταση καθώς προχώρησε σε αναγνώριση χρέους και έτσι έχασε το σπίτι της».

Στη συνέχεια το ζευγάρι ήλθε στα Χανιά. «Η 38χρονη εμφανίστηκε σε διάφορα πρόσωπα ως κακοποιημένη από το σύζυγο της και ότι απειλείται από ένα πρώην σύντροφο της που την εκβιάζει με διάφορα χρηματικά ποσά . Με τον τρόπο αυτό αποσκοπούσε διάφορα χρηματικά ποσά από ανθρώπους τα οποία δεν επέστρεψε ποτέ. Το δικαστήριο καταδίκασε το ζευγάρι σε ποινή κάθειρξης έξι ετών (πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση)» ανάφερε η δικηγόρος.

Σημειώνεται πως η 38χρονη επειδή έχει ανήλικα παιδιά μπορεί με βάση τη νομοθεσία να εκτίσει την ποινή της κατ’ οίκον.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!