“Χορό” ανόδου έστησαν οι τιμές των ακινήτων – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται μεγαλύτερη αύξηση

98

Στο χρηματιστήριο της αγοράς ακινήτων οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και τους πρώτους μήνες του έτους με το 70% των αγοραστών να προτιμούν μικρά ακίνητα.
Η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis του 2019 καταγράφει αύξηση των τιμών πώλησης των διαμερισμάτων πάνω από 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νεόδμητα διαμερίσματα (2,4%) έναντι των παλαιότερων ακινήτων (2,2%) άνω των 15 ετών, στοιχείο που δείχνει ότι αρχίζει και ζεσταίνεται και η αγορά των νεόδμητων κατοικιών.
Στα νεόδμητα διαμερίσματα ηλικίας έως 7 έτη, η μεγαλύτερη αύξηση με 2,75% εντοπίζεται στον Χολαργό, ακολουθεί το Παλαιό Φάληρο με άνοδο κατά 2,36%, το Μαρούσι με 2,47%.
Στους Αμπελοκήπους οι τιμές πώλησης των νεόδμητων διαμερισμάτων καταγράφουν άνοδο 2,39% και κινούνται στα 1.639 ευρώ/ τ.μ. από 1600 ευρώ/ τ.μ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η μικρότερη αύξηση από όλες τις άλλες περιοχές εντοπίζεται στο Περιστέρι με ετήσια αύξηση της τάξεως του 2,05% στα 1.365 ευρώ/ τ.μ.
Όσον αφορά στα παλαιότερα διαμερίσματα ηλικίας άνω των 15 ετών, στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές πώλησης συναντάμε το Μαρούσι, αν και ο Χολαργός κρατά τα σκήπτρα όσον αφορά στις μέσες τιμές πώλησης. Συγκεκριμένα για διαμερίσματα άνω της 15ετίας στο Μαρούσι οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 2,8% και διαμορφώνονται σε 1.025 ευρώ/ τ.μ. και ακολουθεί ο Χολαργός με άνοδο 2,47% και μέση τιμή 1.275 ευρώ ευρώ/ τ.μ. 

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!