Αλβανική πρόκληση : Εδωσαν το όνομα Τσαμουριά σε πλατεία των Τιράνων

60

Τσαμουριά ονομάστηκε η πλατεία στη νέα λεωφόρο των Τιράνων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης «την παραμονή της 75ης επετείου της ελληνικής γενοκτονίας των τσάμηδων», όπως, προκλητικά, αναφέρεται.

Την παραμονή της 75ης επετείου της ελληνικής γενοκτονίας των τσάμηδων, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τιράνων, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Εριόν Βελιάι, αποφασίστηκε η πλατεία στη νέα λεωφόρο να πάρει το όνομα «Τσαμουριά»/ «Chameria»», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Επίθεση στον ελληνισμό»

Συνεργάτης του δημάρχου των Τιράνων είναι η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο, πρώην μεγαλοστέλεχος του Σπετίμ Ιντρίζι, του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, το οποίο έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Ράμα.

Η ελληνική μειονότητα θεωρεί ότι η απόφαση συνιστά επίθεση στον ελληνισμό, προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στους ναζιστές και τους συνεργάτες τους.

Ο Βελιάι δήλωσε κατά την υποβολή της πρότασης:

«Ηταν (προεκλογική) υπόσχεσή μας και ως εκ τούτου προτείνω να συμπεριληφθεί αυτή η πρωτοβουλία στην ημερήσια διάταξη και ζητώ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να την ψηφίσουν», προεξοφλώντας, καθώς φαίνεται, χρέος στους Αλβανοτσάμηδες ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

«Σφαγιάστηκαν»

Η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την υπερψήφιση της πρότασης.

«Η ψηφοφορία αυτής της πρωτοβουλίας μας τιμά όλους, τιμά μια κοινότητα που σφαγιάστηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν αλβανική», είπε.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!