Ασφαλιστικά ταμεία: Πέντε εμπόδια για την εφαρμογή των 120 δόσεων

70

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η πλειονότητα από τους 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι αιτήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι βασικότεροι λόγοι είναι η καθυστέρηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να ολοκληρώσει την εκκαθάριση των εισφορών κυρίως του 2018, αλλά και το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί το σύνολο των οφειλών των επαγγελματιών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο είναι υπεύθυνο για να «τρέξει» η ρύθμιση. 

Κι όλα αυτά ενώ η ρύθμιση για την αποπληρωμή οφειλών περίπου 38 δισ. ευρώ είχε εξαγγελθεί τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ «τρέχει» ήδη εδώ και έναν μήνα.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!