ΔΠΔ: Ανοίγει έρευνα για εγκλήματα κατά των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

70

Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φατού Μπενσουντά έκανε ένα βήμα ακόμη προς την έναρξη πλήρους έρευνας για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Αφού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2018, η Μπενσουντά δήλωσε ότι “θα υποβάλω αίτημα (…) για την έναρξη έρευνας για την κατάσταση αυτή”.

Αν και η Μιανμάρ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, καθώς δεν έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, το διεθνές δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί ότι έχει δικαιοδοσία για τυχόν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην περιοχή καθώς οι Ροχίνγκια που εκδιώχθηκαν από τη Μιανμάρ κατέφυγαν στο γειτονικό Μπανγκλαντές το οποίο είναι μέλος του και εξαιτίας της διασυνοριακής φύσης του εγκλήματος του εκτοπισμού. 

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!