Η ΕΕ εισάγει νέους κανόνες για τη χρήση drone

60

Νέους κανόνες για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εισάγει η ΕΕ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την ασφαλή χρήση τους και την προστασία των πολιτών της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε ένα σύνολο τεχνικών και επιχειρησιακών κανόνων για τη χρήση drones σε ολόκληρη την Ευρώπη, που όχι μόνο θα εγγυούνται την ασφαλή χρήση τους, αλλά θα ενισχύσουν και την ανάπτυξη σε αυτόν τον τεχνολογικό τομέα, έκανε γνωστό η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας.

«Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή στον κόσμο που θα έχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κανόνων που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή και βιώσιμη λειτουργία των drones τόσο για εμπορικές δραστηριότητες όσο και για δραστηριότητες αναψυχής. Οι κοινοί κανόνες θα συμβάλλουν στην προώθηση των επενδύσεων, της καινοτομίας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνικών και επιχειρησιακών απαιτήσεων που αποσκοπούν στην ελεύθερη κυκλοφορία των drones σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της ΕΕ.

Μία από τις διατάξεις, για παράδειγμα, απαιτεί οι ιδιοκτήτες drones να εγγραφούν τα αεροσκάφη, είτε στη χώρα κατοικίας τους είτε στην χώρα που βρίσκεται η επιχείρησή τους, ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση κάθε συσκευής.

Οι νέοι κανονισμοί θα αντικαταστήσουν την ισχύουσα εθνική νομοθεσία στα κράτη μέλη εντός ενός έτους.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!