Κίνα: «Μαγνήτης» για ξένες εταιρείες οι ζώνες ελεύθερου εμπορίου

53

«Μαγνήτης» για ξένες εταιρείες αποδεικνύονται δώδεκα πιλοτικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου (FTZ)  που λειτουργούν στην Κίνα εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 ξένες επιχειρήσεις, από την οργάνωση της πρώτης ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη Σανγκάη, πριν από πέντε χρόνια. 

Την ίδια περίοδο, στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου ιδρύθηκαν συνολικά περισσότερες από 600.000 νέες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία αναφοράς της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας (CAITEC) που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Οι ζώνες αυτές προσελκύουν ποσοστό 12% της εισροής των ξένων επενδύσεων στην Κίνα, ενώ παράγουν ποσοστό 12% του εξωτερικού εμπορίου, από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!