Καταδικάστηκαν οι δύο Σύριοι για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα

50

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Σύριοι ηλικίας 42 και 51 ετών οι οποίοι κατηγορούνταν για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα ενός 9χρονου κοριτσιού.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το δικαστήριο το οποίο και αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών στους κατηγορούμενους, και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή στον καθένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 μετέβησαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνοδεύοντας ένα παιδί 9 ετών συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο και προσπάθησαν να διευκολύνουν να επιβιβαστεί σε διεθνή πτήση με προορισμό τη Φινλανδία κάνοντας χρήση διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας συριακών και σουηδικών αρχών.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!