Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Αρτέμη Σώρρα

75

Φυλάκιση 4 ετών και 2ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε την Παρασκευή  το Β΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Αρτέμη Σώρρα κρίνοντάς τον ένοχο για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία. 

Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. 

Στους συγκατηγορούμενους του Αρτέμη Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκη, Γκρεγκ Πάππας και Αντώνη Διαμαντόπουλο το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή 

Στην ίδια δίκη οι κατηγορούμενοι Εμμανουήλ Λαμπράκης, Γκρεγκ Πάππας και Αντώνης Διαμαντόπουλος καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης εντός έτους, με τριετή αναστολή.

Τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι οι καταδικασθέντες αφορούν ως προς τον Αρτέμη Σώρρα τις μηνύσεις του  που τέθηκαν στο αρχείο ως απαράδεκτες κατά των  300 Βουλευτών, κατά του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και ως προς τους Πάππας και Διαμαντόπουλο αφορούν στις καταθέσεις τους στη δίκη του 2013 που αθώωσε τον Σώρρα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!