Τι απαντάει ο ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

75

Άλλους αριθμούς σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ σε μια προσπάθεια του να διαψεύσει δημοσιεύματα σχετικά με το πλήθος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που βασίζονται σε στοιχεία των εργαζομένων στα ασφα ταμεία.

Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους ασφαλισμενους και αναφέρει ότι τον τρέχοντα μήνα οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύρια σύνταξη, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για περισσότερο από τρεις μήνες στον ΕΦΚΑ, ανέρχονται σε 48.839, συνολικής δαπάνης 218,4 εκατ. ευρώ, και ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε ποσοστό 71% σε σύγκριση με τις 168.900 εκκρεμείς συντάξεις που ήταν την 1/1/2015.

Σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός γίνεται με βάση όλες τις δαπάνες για τις μέλλουσες συντάξεις του έτους και επομένως κανένα «στημένο» πλεόνασμα δεν προκύπτει, όπως σκόπιμα αναφέρεται σε σειρά στοχευμένων δημοσιευμάτων.

Καταρρέει ο ΕΦΚΑ: Στάση πληρωμών – Ακόμη και τρία χρόνια αναμονή για μια βεβαίωση διαδοχικής ασφάλισης

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!