Μερικώς δεκτή έγινε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η αγωγή που υπέβαλαν κατά ιατρού και ιδιωτικής κλινικής της Ρόδου, η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα τρία αδέλφια ενός Ροδίτη, που απεβίωσε την 17η Μαρτίου 2011 µετά από ταυτόχρονη ιατρική επέµβαση αφαίρεσης δακτυλίου στοµάχου και γαστροπλαστικής.
Το πρωτόδικο δικαστήριο επεδίκασε, αποζημίωση ύψους 93.000 ευρώ στη σύζυγο, από 70.000 ευρώ στα δύο του παιδιά και από 20.000 ευρώ στα αδέλφια του εκλιπόντος.
Σε δεύτερο βαθμό το Εφετείο Δωδεκανήσου επεδίκασε στη σύζυγο 53.212 ευρώ, από 40.000 στα παιδιά και από 10.000 ευρώ στα 3 αδέλφια του. Ο Ρόδιος, που έχασε άδικα τη ζωή του σε ηλικία 60 ετών, υπήρξε υπέρβαρος και αντιµετώπιζε προβλήµατα στην υγεία του, και συγκεκριμένα σακχαρώδους διαβήτη και στεφανιαίας νόσου και πριν από 4 έτη είχε πραγµατοποιήσει λαπαροσκοπική επέµβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου σε κλινική των Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε να προχωρήσει σε επέµβαση αφαίρεσης του δακτυλίου και ο ιατρός στον οποίο απευθύνθηκε του πρότεινε να πραγµατοποιήσει ταυτόχρονα λαπαροσκοπική-γαστροπλαστική επέµβαση, γνωστή και ως “µανίκι”.
Αφού διενεργήθηκαν όλες οι προβλεπόµενες προεγχειρητικές εξετάσεις υποβλήθηκε στην επέµβαση την 2α Μαρτίου 2011 και όπως διατείνονται οι οικείοι του, ο ιατρός τους ενηµέρωσε µετά το πέρας αυτής ότι υπήρχε µια µικρή τρυπίτσα διαφυγής στο στοµάχι του, µετά την αφαίρεση του δακτυλίου, διότι είχε προκαλέσει συµφύσεις. Φέρεται σύµφωνα µε την αγωγή να είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε ράψει την “τρυπίτσα” διαφυγής γιατί το στοµάχι ήταν λεπτό και αδύνατο.
Στην πορεία ο 60χρονος αντιµετώπιζε πόνους και όπως διατείνονται οι συγγενείς του, ο ιατρός εµφανιζόταν καθησυχαστικός. Ανέβασε πυρετό, δεν µπορούσε να κοιµηθεί και αισθανόταν καταβεβληµένος.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε σταδιακά και την 12η Μαρτίου 2011 του χορηγήθηκαν παυσίπονα και στη συνέχεια µορφίνη. Την 13η Μαρτίου 2011 πραγµατοποιήθηκε χειρουργείο για να κλειστεί η τρύπα στο στοµάχι του, αλλά κατά τη διάρκεια του ραψίµατος της τοµής φέρεται να υπέστη ισχαιµικό επεισόδιο µε αποτέλεσµα να διακοπεί η επέµβαση.
Ο ιατρός φέρεται να είχε πει σε οικείους του ότι η όλη “βλάβη” οφείλετο σε έναν µύκητα προερχόµενο από τον φάρυγγά του. Η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε και υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην εντατική µονάδα, όπου νοσηλευόταν.
Το απόγευµα της 16ης Μαρτίου 2011 έπεσε σε βυθιότητα και κατέληξε την επόµενη ηµέρα.
Σύµφωνα µε έκθεση ιατροδικαστή ο θάνατός του επήλθε συνεπεία περιτονίτιδας – σηψαιµίας που αποδόθηκε στην οπή που διαπιστώθηκε στο στοµάχι του.
Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο Δουβή.
Αποζημιώσεις σε συγγενείς 60χρονου που πέθανε ύστερα από επέμβαση
Προηγούμενο άρθροΠοιοί «την πληρώνουν» σε εταιρείες που φοροδιαφεύγουν