Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας

86

Πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα παρουσιαστούν τα μέτρα που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Τουρκίας για την συνεχιζόμενη προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ που επικαλείται το sigmalive.com, η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκ. Ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών – επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία, βρίσκονται ανάμεσα στα στοχευμένα μέτρα που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα παρουσιάσει στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει και των συνεδριάσεων των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, η Κομισιόν θα περικόψει μια σειρά από «διαλόγους υψηλού επιπέδου» σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, την γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ-Τουρκίας προς το παρόν.

Η Κομισιόν αναμένεται, μάλιστα, να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση «την στιγμή που τα Κράτη Μέλη θα το κρίνουν απαραίτητο», ανέφερε η διπλωματική πηγή. Οι αποφάσεις για το τι θα εφαρμοστεί και το τι όχι θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!