Γερμανία: Ιρακινός καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο έφηβης Γερμανίδας

60

Ποινή ισόβιας κάθειρξης, για τον βιασμό και τον φόνο μίας 14χρονης Γερμανίδας, επιβλήθηκε σε Ιρακινό, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία και απορρίφθηκε. Η υπόθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, με αποτέλεσμα η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να ζητήσει την άμεση απέλαση μεταναστών, των οποίων απορρίπτεται το αίτημα ασύλου.

Ο 22χρονος Άλι Μπασάρ ομολόγησε στο δικαστήριο ότι στις 23 Μαΐου 2018 στο Βισμπάντεν σκότωσε τη Σουζάνα Φέλντμαν, 14 ετών, αλλά υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε πώς συνέβη αυτό. Επέμεινε επίσης ότι γνώριζε από καιρό την 14χρονη και πως η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική.  

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μπασάρ βίασε την κοπέλα σε δασική περιοχή κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή, και στη συνέχεια τη στραγγάλισε από πίσω όταν εκείνη απείλησε να τον καταγγείλει στην  αστυνομία. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της μαθήτριας για να στείλει μηνύματα ότι αποφάσισε να ταξιδέψει στο Παρίσι.

Η άκρα δεξιά είχε επιδιώξει να εκμεταλλευθεί το έγκλημα αυτό για να καταγγείλει τη μεταναστευτική πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, η οποία το 2015 άνοιξε τις πύλες της χώρας της σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!