Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400

61

Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν από την Αγκυρα σήμερα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Αγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας. Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, το συμβόλαιο με τη Ρωσία υπογράφηκε στις 11 Απριλίου.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυναςδιευκρινίζει ότι η παράδοση των υπόλοιπων τμημάτων των S-400 θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επισημαίνει ότι όταν θα είναι έτοιμο ολόκληρο το σύστημα, θα ξεκινήσει και η λειτουργία του, όπως αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι θα χρειαστεί από 1 μήνα έως και 6 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης όλων των τμημάτων των δύο πρώτων συστοιχιών των S-400 και δεν θα τοποθετηθούν σε αποθήκες αλλά θα τεθούν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγκατάσταση θα γίνει στην αεροπορική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, η οποία είχε κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο τώρα θα ανοίξει και πάλι για να αποτελέσει τη βάση των S-400.

Επίσης, οι S-400 οι οποίοι θα μπουν σε λειτουργία χωρίς να συνδεθούν με τα ραντάρ του NATO, θα τοποθετηθούν μεν στην βάση Ακιντζί, αλλά θα υπάρξουν υποδομές για πιθανή μετεγκατάστασή τους και στην νοτιο-ανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και στη Μεσόγειο.

Άλλα δύο ρωσικά αεροσκάφη με S-400 προσγειώθηκαν στην Άγκυρα

Το ένα πίσω από το άλλο προσγειώνονται τα ρωσικά αεροσκάφη στη βάση Μουρτέντ έξω από την Άγκυρα, μεταφέροντας κι άλλα εξαρτήματα S-400. Τα δύο νέα αεροσκάφη προσγειώθηκαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!