ΚΥΠΡΟΣ : Καταδίκη 48χρονου που «σήκωσε» κοσμήματα αξίας 212,000 ευρώ

60

Σε τριετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε 48χρονος, από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για διάπραξη ληστείας.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, 2009, σε κοσμηματοπωλείο στην Λεμεσό, από όπου κλάπηκαν κοσμήματα αξίας 212,000 ευρώ.

Εναντίον του 48χρονου προέκυψε μαρτυρία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και αυτός καταζητείτο, βάσει Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Μετά από συντονισμένες εξετάσεις και ενέργειες του ΤΑΕ Λεμεσού και της Ιντερπόλ Λευκωσίας, συνελήφθη με το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις Ισπανικές Αρχές, την 1η Μαρτίου, 2018.

Μετά από Δικαστική διαδικασία που έγινε, αποφασίστηκε η έκδοση του 48χρονου στην Κύπρο, όπου μεταφέρθηκε την 1η Ιουνίου, 2018, από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση στη συνέχεια καταχωρήθηκε για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, το οποίο στη βάση του μαρτυρικού υλικού που παρουσιάστηκε ενώπιον του, από την Κατηγορούσα Αρχή, έκρινε ένοχο για τη διάπραξη της ληστείας τον 48χρονο, στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λεμεσού.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!