Στη φυλακή, για οκτώ χρόνια, ο προπονητής – Κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

176

Ένταση στα Δικαστήρια

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Δικαστήριο, λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, ο προπονητής από την Ιεράπετρα που κατηγορείται πως πριν από 18 χρόνια βίασε μια 14χρονη – τότε – αθλήτριά του.

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται ακόμη διαδηλωτές που από νωρίς έδωσαν το “παρών” με πανό, ενώ επιβλέπουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο εισαγγελέας έδρας κ. Ζαχαρίας Κοκκινάκης, στην πρότασή του για την ποινή, τόνισε με έμφαση τις επιβαρυντικές περιστάσεις, υπό τις οποίες τελέστηκε ο βιασμός, αλλά και στις καταστροφικές συνέπειες που είχε στη ζωή του θύματος. «Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 40 και ένα παιδί γύρω στα 13. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονιών και του παιδιού. Ήταν ένας προμελετημενος βιασμός. Βεβαίως κάθε ποινή έχει συνέπειες για τον κατηγορούμενο, αλλά όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύεται και το θύμα. Η διαδικασία της δίκαιης δίκης αφορά όλους». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ το Δικαστήριο απεφάνθη και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Πριν την ανακοίνωση, η διμοιρία μπήκε στην αίθουσα υπό το φόβο έντασης, καθώς από τη μία πλευρά βρισκόταν η κοπέλα, συγγενικά της πρόσωπα και νεαροί διαδηλωτές, κι από την άλλη συγγενείς του κατηγορουμένου.

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς του προπονητή στράφηκαν προς την κοπέλα, λέγοντάς της “ένα χειροκρότημα!”, ατάκα που προκάλεσε ένταση από την πλευρά των διαδηλωτών.Την ίδια ώρα κατέρρεε η μητέρα του καταδικασθέντος, λέγοντας πως με ψέματα οδηγείται στη φυλακή ο γιος της.

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!