ΕΚΤ: Προειδοποιεί τις τράπεζες να επιταχύνουν την προετοιμασία για ένα no-deal Brexit

75

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατσάδιασε τις τράπεζες για την αργή τους προετοιμασία ενόψει Brexit, λέγοντάς τους ότι πρέπει να μετακινήσουν περισσότερο προσωπικό και πόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν μεταβιβάσει “σημαντικά λιγότερες δραστηριότητες, κρίσιμες λειτουργίες και προσωπικό” στις μονάδες τους στην ΕΕ από αυτό που είχε προβλεφθεί αρχικά στα σχέδιά τους. Προσθέτει ότι κάποιες τράπεζες υπολείπονται σε σχέση με τις προσδοκίες στην εποπτεία και δεν μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζονται τόσο πολύ στην εξυπηρέτηση πελατών από τα βρετανικά τους υποκαταστήματα.

Με την ημερομηνία του Brexit να έχει αναβληθεί από τον Μάρτιο, πολλές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις του Λονδίνου σταμάτησαν να ενισχύουν τα αποθεματικά τους στην Ευρωζώνη όπως είχε ζητηθεί. Η ΕΚΤ απαιτεί από τις τράπεζες να διακρατούν αρκετά κεφάλαια για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να απορροφήσουν πιθανές ζημιές στις ευρωπαϊκές τους μονάδες. Οι τράπεζες στην περιοχή έσπευσαν να ιδρύσουν θυγατρικές στην Ευρωζώνη και διαπραγματεύτηκαν με την ΕΚΤ τα επίπεδα κεφαλαίων που απαιτούνταν για να το κάνουν.

https://www.capital.gr/diethni/3376980/ekt-proeidopoiei-tis-trapezes-na-epitaxunoun-tin-proetoimasia-gia-ena-no-deal-brexit

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!