Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Ψηφίσθηκε η διάταξη για την έφεση κατά εργαζομένων (έγγραφο)

112

Ψηφίστηκε η διάταξη (άρθρο 3 παρ. ιβ και ιη) του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧEΔΙΟΥ  του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία υποχρεούνται οι ΟΤΑ να ασκήσουν εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους για οικονομικά θέματα. Συγκεκριμένα:

ιβ) Αποφασίζει τον συµβιβασµό ή την κατάργηση δίκης που έχει αντικείµενο µέχρι ποσού εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. Όταν το αντικείµενο είναι άνω των 60.000 ευρώ, τότε εισηγείται τη λήψη απόφασης από το Δηµοτικό Συµβούλιο. Δεν επιτρέπεται συµβιβασµός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις µισθών, επιδοµάτων, αποζηµιώσεων, εξόδων παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά µισθολογικών παροχών οποιασδήποτε µορφής, εξαιρουµένων εκείνων για τις οποίες το νοµικό ζήτηµα έχει επιλυθεί µε απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου

Με την ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση «καταρρίπτει» το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 54 του Ν.4447/2016) που έδινε το δικαίωμα στους Δήμους να μην ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα όταν πρόκειται για πρωτόδικες αποφάσεις οικονομικών διεκδικήσεων των εργαζομένων.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ

https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/polynomoschedio-ypes-psifisthike-i-diataxi-gia-tin-efesi-kata-ergazomenon-eggrafo/

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!