Πώς να βρείτε το ΑΜΚΑ σας online με ένα κλικ

236

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, λεγόμενος και ως ΑΜΚΑ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι απαραίτητος στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 για όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζομένους.

Η απόκτηση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λεγόμενα και ως ΚΕΠ, είτε στα ειδικά γραφεία ΑΜΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν θέλετε να μάθετε αν είστε ήδη κάτοχος ΑΜΚΑ και ποιος είναι ο δικός σας Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορείτε να το κάνετε online και να γλιτώσετε τα πήγαινε-έλα μέχρι τα ΚΕΠ.

Εύρεση ΑΜΚΑ online

Το πρώτο βήμα είναι να εισέλθετε απο τον υπολογιστή σας στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ.

αμκα 1

Στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΟΥ», πληκτρολογήστε με κεφαλαία γράμματα τα εξής: Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα και Όνομα Μητέρας. Επίσης, ορίστε την ημερομηνία γέννησηςστο τελευταίο πεδίο.

Αφού συμπληρώσετε τα προηγούμενα, πατήστε «Αναζήτηση».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα προχωρήσετε στη δεύτερη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΑΦΜ».

αμκα 2

Διαφορετικά, αν εμφανιστεί το μήνυμα «Με τα στοιχεία που δηλώσατε δεν βρέθηκε άτομο στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ», τότε είτε έχετε κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία, είτε το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου πληκτρολογήσατε δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συμπληρώστε Α.Φ.Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) και Αριθμό Ταυτότητας. Στην περίπτωση του αριθμού ταυτότητας γράψτε τα στοιχεία κολλητά, χωρίς κενά.

Έχω παρατηρήσει πως αν γράψετε σωστά το Α.Φ.Μ., τότε οτιδήποτε και να γράψετε στον αριθμό ταυτότητας το σύστημα το λαμβάνει ως σωστό.

Τέλος, πατήστε «Αναζήτηση» στο κάτω δεξί μέρος.

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το μήνυμα «Το άτομο με τα στοιχεία που δηλώσατε έχει τον ΑΜΚΑ: 01234567890» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, λέγοντας σας το ΑΜΚΑ του προσώπου του οποίου πληκτρολογήσατε τα στοιχεία.

Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε την επιλογή «Εκτύπωση» κάτω από το προηγούμενο μήνυμα, ώστε να σας εμφανιστούν σε νέα σελίδα τα προσωπικά στοιχεία και το ΑΜΚΑ σας.