Σε ποιες περιπτώσεις οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν μισθούς χωρίς την συμφωνία των εργαζομένων

88

Η ανεργία μπορεί να έχει πέσει κάτω από 18% ωστόσο, μάστιμα αποτελεί στην εργασία η εκ περιτροπής εργασία αλλά και η μαύρη εργασία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ο νόμος δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να κάνουν μειώσεις στους εργαζομένους. 

Τα Dikaiologitika News σας παρουσιάζουν τις περιπτώσεις που δίνουν την δυνατότητα στους εργοδότες να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών.

Ο μισθός μπορεί να μειωθεί και χωρίς τη συμφωνία του εργαζόμενου, στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) όταν ο εργοδότης επικαλείται μείωση τζίρου με στοιχεία τα οποία προσκομίζει στην Επιθεώρηση Εργασίας και αφού προηγουμένως ενημέρωσε το προσωπικό του. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί –αφού δεν υπήρξε συμφωνία στο προσωπικό- να επιβάλλει μείωση μισθών με εκ περιτροπής εργασία για διάστημα ως 6 μήνες. β) όταν υπάρχει κλαδική σύμβαση που έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι που είχαν κλαδική σύμβαση και είναι στον ίδιο εργοδότη, ή προσλαμβάνονται σε άλλον εργοδότη, χάνουν αυτομάτως τα επιδόματα που προέβλεπε η παλιά τους σύμβαση και δικαιούνται μόνο 4 (σπουδών, παιδιών, προϋπηρεσίας, ανθυγιεινό). Ενώ ο βασικός τους μισθός μπορεί να καθορίζεται στα όρια της Εθνικής Σύμβασης (586,08 ευρώ) ακόμη και αν ο βασικός της κλαδικής τους σύμβασης ήταν υψηλότερος.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/266892/se-poies-periptoseis-oi-ergodotes-boroyn-na-meiosoun-misthoys-xoris-tin-symfonia-ton-ergazomenon