Τραμπ: Δεν είμαι ακόμη έτοιμος για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

83

Οι ΗΠΑ παγώνουν οποιαδήποτε συνεργασία με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei, κάτι ωστόσο που θα μπορούσε να αλλάξει σε περίπτωση επίτευξης εμπορικής συνεργασίας με την Κίνα, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος δεν είναι ακόμη έτοιμος για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα. “Μιλάμε με την Κίνα. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για μια συμφωνία, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η Κίνα θέλει να γίνει κάτι, αλλά εγώ δεν κάνω προς το παρόν τίποτε. 25 χρόνια εκμετάλλευσης. Δεν είμαι έτοιμος τόσο γρήγορα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μετά την απόφαση της Κίνας να παγώσει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, αντίμετρο για την προαναγγελία νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές από πλευράς Τραμπ την περασμένη Πέμπτη. Η Κίνα άφησε επίσης το νόμισμά της να κατρακυλήσει σε χαμηλό περίπου 11 ετών σε σχέση με το δολάριο, κάτω από το “ψυχολογικό” όριο των 7 γουάν/δολάριο.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών (chips) πλήττονται ιδιαίτερα από τη μεταφορά του εμπορικού πολέμου στο πεδίο της τεχνολογίας. Εκίνη της Micron Technology σημειώνει πτώση 3%, η μετοχή της Advanced Micro Devices “χάνει” περί το 2%, ενώ εκείνη της Skyworks Solutions σημειώνει “βουτιά” 4%.

Οι ΗΠΑ είχαν θέσει την Huawei σε “μαύρη λίστα” από τον Μάιο, επικαλούμενες ζητήματα εθνικής ασφάλειας, απαγορεύοντάς της να αγοράζει αμερικανικούς ημιαγωγούς.

https://www.capital.gr/diethni/3376366/tramp-den-eimai-akomi-etoimos-gia-emporiki-sumfonia-me-tin-kina

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!